Vissza a Hírfolyamra

„Hullámzó játék, több bátorság szükséges…”

2018. április 01.

Youth Waterpolo Carneval Easter 2018.


2018. március 28-30-a között Szombathely adott otthont a Húsvéti Ifjúsági Vízilabda Karneválnak. Igen rangos esemény volt, hisz az Országos Gyermek bajnokság felsőházából jelen volt az UVSE, BVSC, Szolnok, AVUS, az alsóházat vezető Békéscsaba, illetve jelenleg 4. helyezett Kecskemét együttesén kívül Győr és Sopron csapatai mérték össze erejüket.

Csapatunknak komoly kihívás volt ez a torna. Leginkább fejben. Amikor elhittük, hogy van keresnivalónk, mindegyik csapat ellen tudtuk tartani magunkat. Sajnos kevesen vagyunk, amit még tetézett, hogy egy játékosunk az első nap lebetegedett, egy pedig fájós vállal, tehát nem 100%-san játszott végig. Főleg fejben van még mit fejlődnünk.

Mindenkinek hozzá kell tennie valamit a közösbe, akkor lehetünk sikeresek. Dicséret illeti a srácokat. A papírforma szerinti egyetlen meccs, ami felénk billentette a mérleget a Győr elleni meccs volt, amit jó védekezéssel és akarattal sikerült megnyernünk, így összességében a 7. helyen végeztünk.

Mindkét kapusunk (Gyülvészi Levente és Heim Vazul) átlagon felül teljesített. A mezőnyjátékosok közül Kertész Bence és Horváth Milán volt a gerince a csapatnak. Mindenkinek volt egy-egy jó megmozdulása, remélhetőleg ez a jövőben a többszörösére fog nőni. Sokkal több bátorságra van szükségünk!

Csak így tovább! Hajrá Sopron!

 

Eredményeink:

UVSE – Sopron 21-5

Sopron – Békéscsaba 6-11

AVUS – Sopron 17-4

BVSC – Sopron 26-5

KESI – Sopron 13-6

Sopron – Győr 5-1

 

Végeredmény:

1. UVSE

2. BVSC

3. KESI

4. Szolnok

5. AVUS

6. Békéscsaba

7. Sopron

8. Győr