Vissza a Hírfolyamra

II. Túri Fullánk Nemzetközi Vízilabda Fesztivál

2019. augusztus 19.
Mezőtúron rendezték meg második alkalommal a Túri Fullánk Nemzetközi Vízilabda Fesztivált. Idén közel 45 csapat vett részt a rendezvényen több korosztályban.
Egyesületünk 3 csapattal nevezett a Fesztiválra. Serdülőink (négyen maradtak) a távozók miatt vegyes csapattal szerepeltek.
A Fesztiválon a mérkőzéseken túl számos érdekes előadást hallgathattak meg a jelenlévők, köztük Kis Gábor, Biros Péter, Kiss Gergely, Živko Gocić olimpiai bajnokok és Miroslav Bajin szerb vízilabdázó előadásait.

Több szempontból is pozitívan értékelhető a kupán való szereplésünk. Mindhárom csapatunknak a felkészülését szolgálta ez a kupa. Új szabályok, új csapatösszetétel. A helyezések jelenleg másodlagosak.
A 2007-08-as korosztályban a 6. helyen végeztünk. A 6 meccsünkből kettőt megnyertünk, de a 4 elvesztett meccsünk is szoros volt. Ha megtanulunk higgadtan, pontosabban játszani, a jövőben ezek a meccsek akár fordítva is végződhetnek. Nincs ok az elkeseredésre, fejlődnünk kell, dolgoznunk kell tovább.

2007-08-as csapatunk:
Tóth Á, Hanély S - Rinner S, Mauczka I, Lakatos M, Fiedler B, Czibula M, Rápolthy M, Jámbor S, Kovács K, Sámson M, Szili B, Böröndi B, Holpár R, Kovács R, Fiedle L, Boros P

2005-06-os korosztályú csapatunkkal a 13. helyen végeztünk. Nehéz csoportba kerültünk, kemény, fizikálisan és mentálisan is megterhelő  mérkőzéseket játszottunk. A hat mérkőzésből hármat-hármat nyertünk illetve vesztettünk. Kiváló felkészülési lehetőség volt mind a játékban, mind pedig a csapat összeszokásának erősítésére emberileg is. Már most lehet látni, hogy a tornán játszó játékosaink közül mindenkire lehet számítani hosszú távon, komoly harcok lesznek a keretbe való bekerülésért. 

2005-06-os csapatunk:
Hruby Márton, Németh Balázs - Fekete Miklós, Varga Máté, Horváth Gergely, Supka-Kovács Sámuel, Tóth Szilárd, Szili Ákos, Tátrai Ákos, Gátas Miklós, Gátas Mátyás, Bencsics Ádám, Bakó Benedek, Kassai Levente, Erőss Norbert, Polgár Koppány.

2003-04-es csapatunk a 8. helyen végzett. Négy játékosunk mellett a házigazda Mezőtúr és a velünk szoros barátságot ápoló Lengyel korosztályos csapat játékosaival karöltve alkottak csapatot. 

2003-04-es játékosaink:
Gyülvészi Levente, Ágoston Bendegúz, Szabó Olivér, Vagdalt Brendon.