Vissza a Hírfolyamra

Fergeteges győzelem Mezőtúron

2018. augusztus 12.

2018. augusztus 8-a és 11-e között Mezőtúr adott otthont az I. Túri Fullánk Nemzetközi Vízilabda Fesztiválnak. Két korosztályban összesen 26 csapat mérte össze erejét. Egyesületünk mindkét korosztályban képviseltette magát.

https://www.facebook.com/search/top/?q=T%C3%BAri%20Full%C3%A1nkok%20International%20Waterpolo%20Festival

Mezőtúrra már 2018. augusztus 6-án elutaztunk. A plusz két napot sikerült hasznosan töltenünk, kétkapuzhattunk a már ugyancsak előbb érkező csapatokkal (Eurosport – ukrán csapat, Invictus SC, Dunakanyar Waterpolo).

A 2006 és fiatalabb korosztályban két csapatot indítottunk. Ez a nemzetközi torna kiváló alkalmat nyújtott, hogy felmérjük más honi és külföldi klubcsapatok jelenlegi játékerejét. Rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodtak a gyerekek a kupa során, ugyanakkor fel tudtuk mérni azokat a hiányosságokat, amiben fejlődnünk kell, és készülnünk a következő szezon során. Mivel kettő csapattal indultunk, mindenkinek volt lehetősége játszani bőven, és ami pozitív, hogy mérkőzésről-mérkőzésre javuló játékot mutattak játékosaink. Főleg a 2007-es és 2008-as korosztály profitált a meccsekből, mivel a tavalyi évben kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban. Emelt fővel hagytuk el minden nap a medencét, küzdeni akarásból mindig jelesre vizsgáztunk. A helyezés másodlagos cél volt, jelenleg fontosabb a csapatépítés és hogy minél többet játsszanak a srácok.

A 2004-05-ös korosztályban 14 csapat nevezett, 2*7 fős csoportba osztva. Nem érkeztünk túl nagy reményekkel (átalakult csapat, sérülések), titkon bíztunk benne, hogy a középmezőnyben sikerül majd végeznünk. Aztán elkezdődtek a mérkőzések a Hercegasszony Birtokon a holt Kőrösben kialakított pályán, és rögtön győzelemmel – a Dunakanyar Waterpolo "B" csapatát vertük 6-4 arányban. Miután a 2. nap sikerült mindkét ukrán csapatot legyőznünk, kezdtünk bizakodni, talán, ha a hátralévő két meccs közül legalább az egyiket hozzuk, akkor már az első 4-ben lennénk. És borzalmas játékkal ugyan, de nyertünk a Balaton VK csapata ellen 4-1 arányban. És az utolsó csoportmeccsen már nem volt mit veszítenünk. A srácok úgy mentek neki a Miskolc elleni meccsnek, hogy lesz, ami lesz. Meg is leptük őket. Ez a győzelmünk már a döntőt jelentette, hisz csoportelsőként végeztünk.

Ekkor már szerintem mindannyian kezdtük elhinni, hogy a két bajnoki ezüst után meglehet az arany. Bíztunk benne, hogy most sikerülhet. A döntőt a Dunakanyar Waterpolo "A" csapata ellen játszottuk. Kiélezett meccsen végül 7-2 arányban nyertünk. Jó volt látni a srácokat, hatalmasat küzdöttek. Gratulálok a Csapatnak!

A győztes csapat tagjai:

Heim Vazul, Horváth Gergely, Szili Ákos, Jámbor Bendegúz, Berényi Barna, Tóth Szilárd, Horváth Milán, Ágoston Bendegúz, Kertész Bence, Szabó Olivér (csk), Bencsics Ádám, Hruby Márton

A díjkiosztó ünnepségen különdíjak kiosztására is sor került. A 2004-05-ös korosztályban a „Legjobb játékos” díjat Szabó Olivér vehette át. Gratulálunk neki!

A Fesztiválon a vízilabdán kívül rengeteg külön program volt, köztük pl. a teljesség igénye nélkül Kásás Zoltán, ifj. Cseh Sándor, Kiss Gábor előadásai, de megemlíthetnénk még az esti koncerteket is. Senki sem unatkozhatott :)

Ki lehetett próbálni az ICG kerékpárokat is – itt 5 fős csapatok tekerhettek, hogy elérjék a tűzkarikát. Játékosaink nagyon lelkesek voltak :) A 2007-es és a 2004-es korosztályban is megnyerték a versenyt.

Összességében egy nagyon színvonalas, eseménydús fesztiválon vagyunk túl, köszönjük, hogy részesei lehettünk!

Köszönjük mindenkinek a szurkolást! :)