Vissza a Hírfolyamra

Elkezdtük a 2021/22-es évadot

2021. szeptember 29.
Idén először tudtunk elindulni a Fiú Ifjúsági, Serdülő, Gyermek Országos Vízilabda Bajnokság A2 csoportjában. Az 1. fordulót rögtön hazai rendezéssel kezdhettük meg a nyáron átadott Lőver Uszodában, ahol a Balaton VK korosztályos csapatait fogadtuk 2021. szeptember 26-án.

Eredményeink:
Országos Gyermek bajnokság:
Soproni VSE - Balaton VK 14-12 (2-3, 3-1, 6-4, 3-4)

Csapatunk/góllövőink:
Tóth Á/Sill A - Rinner S. 1, Mauczka I., Szántó Z., Holpár R., Póczi K., Szili B., Jámbor S. 9, Kovács K. 4, Sámson M., Czibula M., Lakatos M., Rápolthy M., Móricz K.

Edző: Matyuga-Kovács Rita

"Először is gratulálok a Csapatnak! 2 év után játszhattunk újra hazai medencében, emiatt kicsit tartottam ettől a mérkőzéstől. A játék képét nézve elég hullámzóra is sikerült. Nehezen lendültünk bele. Az első negyedben a két lőtt gólunk mellett rengeteg kapufánk volt. Siettettük a támadásokat, kapkodtunk. Aztán sikerült picit megnyugodni és a támadásokat pontosan befejezni. A harmadik negyed közepéig. Aztán jött egy zuhanás. Egy már megnyert meccset adtunk át tálcán majdnem az ellenfelünknek. Szerencsére fejben össze tudtuk szedni magunkat, így itthon tarthattuk a 3 pontot. Egy hajszálon múlt... Sok tanulságot vonhatunk le ebből a mérkőzésből, rengeteg munka vár még ránk! A lényeg, hogy győzelemmel kezdtük az évet és remélem nem ez lesz az utolsó!"

Országos Serdülő bajnokság:
Soproni VSE - Balaton VK 12-14 (3-4, 4-1, 1-1, 2-4, 2-4)

Csapatunk/góllövőink:
Hruby M./Németh B. - Szili Á. 4, Jámbor S., Póczi K. 2, Kassai L., Tóth Sz. 2, Gátas Mátyás, Kovács K. 1, Gátas Miklós 3, Bencsics Á., Tátrai Á.

Edző: Fent Gergő László

"Kiválóan kezdtük a mérkőzést. Mind a védekezés, mind pedig a támadás nagyon jól működött. Sikerült három gólos előnyt kialakítanunk a negyedik negyedre. Ezután pedig ismét elkövettük azt a hibát, hogy a támadásokat és a góllövést erőltettük a védekezés rovására. Döntetlen állásnál kaptunk egy lehetőséget a végén egy emberelőny formájában, de nem sikerült kihasználnunk, az ötmétereseknél pedig alulmaradtunk. Számunkra tanulságos volt a mérkőzés, viszont gyorsan el kell felejteni és csak a pozitív dolgokat magunkkal vinni a következő fordulóra, ahol biztosan sokkal jobb teljesítményt fogunk nyújtani."

Országos Ifjúsági bajnokság:
Soproni VSE - Balaton VK 12-14 (1-5, 2-3, 4-3, 5-3)

Csapatunk/góllövőink:
Hruby M./Németh B. - Szili Á. 3, Tátrai Á., Póczi K., Kassai L., Tóth Sz. 4, Gátas Mátyás 2, Ágoston B., Gátas Miklós, Szabó O. 2, Bencsics Á., Czigány Á. 1

Edző: Fent Gergő László

"Rémálomszerűen kezdtük az első negyedet, rögtön öt gólos hátrányban voltunk. Az előző mérkőzésen elszenvedett vereség miatti csalódottság tükröződött vissza. Sikerült a rövid szünetben rendezni fejben a dolgokat, viszont nagyon nehéz dolgunk volt, mert futni kellett az eredmény után. A végére sikerült szépíteni az álláson. Óriásit küzdött a Csapat, a második, harmadik és negyedik negyedben tanúsított akarás és küzdés miatt mindenkit dicséret illet. A kettő mérkőzést összegezve, látszik a fejlődés, és beérett az elvégzett munka. Gratulálok a Csapatnak! "