Vissza a Hírfolyamra

YWPC Easter Kupa - Szombathely

2022. április 16.

Rangos kupán – Youth Waterpolo Carneval Easter tornán – vehetett részt Szombathelyen Gyermek csapatunk (2007-ben és később születettek) 2022. április 12-14-e közt, ahol 8 csapat mérhette össze tudását. Az elmúlt két év során sajnos a Covid járvány miatt el kellett halasztani a meghívásos kupát, de idén szerencsénkre újra vízbe szállhattak a csapatok. A kupán speciális szabályokkal játszhattunk (pl. rövidebb pálya, 4-es labda, futóóra), ami felgyorsította a játékot, így aki kilátogatott szurkolni a három nap alatt végig parázs mérkőzéseket láthatott.

Számunkra nagy lehetőség volt ez a kupa, hisz nincs nagyon alkalmunk az országos bajnokság A1-es csoportjában szereplő csapatai ellen játszani. Nagy megmérettetés volt ez számunkra.

A kupa csoportkörrel kezdődött, ahol Csapatunk az FTC, a Pécs és a Kecskemét csapataival került egy csoportba. A másik ágon a BVSC, az UVSE, az AVUS és az YBL csapatai küzdöttek egymással. A csoportkörök után következtek a keresztbejátszások a helyezésekért.

Három nap alatt hat nagyon éles meccset játszottunk olyan iramban, ami a bajnokságainkban nem jellemző. Nagyon szépen helyt álltunk, igaz a végeredményt nézve a 8. helyen zártuk a tornát, de sikerült minden meccsünkön megszorongatnunk ellenfeleinket. Két döntetlenünk is volt (az FTC és az AVUS ellen), ahol kisebb szerencsével, vagy inkább nagyobb rutinnal nyerhettünk is volna. Sajnos a döntetlent követő büntetőpárbajokban mind a kétszer alulmaradtunk. Ezt is szokni kell. Bátran, lendületesen játszottunk, annak ellenére, hogy nagyon kevés cserénk volt. Összességében ezen a kupán sokat tanulhattunk, a csapategység tovább erősödött, ami a jövő szempontjából igen biztató. Nagyon büszke vagyok a Csapatra!

Csapatunk:

Tóth Á./Sill A. – Rinner S., Mauczka I., Markó K., Holpár R., Szili B., Jámbor S., Kovács K., Czibula M.

Edzők:

Matyuga-Kovács Rita, Piotr Resiak