Vissza a Hírfolyamra

Markovits Kálmán GY. 2006-os bajnokság.

2018. szeptember 30. Szombaton rendezték Budapesten a Markovits Kálmán gyermek bajnokság I. fordulóját, ahol korosztályos csapatunk a Balaton VK ellen ugrott medencébe. 

Balaton VK - Soproni VSE: 15 - 0. (6-0; 4-0; 5-0; 0-0)

Jegyzőkönyv: http://www.waterpolo.hu/meccs/49511

Németh B. - Polgár K., Fiedler B., Erőss N., Kassai L., Szili B., Jámbor S. Csere: Németh S., Mauczka I., Kovács K., Sámson M., Czibula M., Rinner S.

Edző: Fent Gergő

"Az eredmény csak számok rendezett sokasága, sokszor nem tükrözi a valóságot. Nem telt el olyan sok idő még, hogy lehetne bármit is mondani a csapat fejlődésének meneteléről. Én személy szerint nem haragszom a srácokra a vereség miatt. Nem vonhatóak olyan dolgok miatt felelősségre, amit vagy egyáltalán nem, vagy rosszul magyaráztak és tanítottak nekik. Azon dolgozunk, hogy ezeket a dolgokat kijavítsuk, mert addig nem tudunk tovább haladni. Természetesen ez 100%-ban az edző felelőssége. Ahogyan a siker is közös, úgy a kudarc is. Együtt kell ezeket a dolgokat megélnünk ahhoz, hogy igazi csapattá váljunk. Azonban a tűz hiányzott, a küzdeni akarás. Az első negyed utáni rövid szünetben láttam a gyerekek szemében a félelmet. Nem az ellenféltől való volt ez, hanem sokkal inkább a kudarctól. A kudarc a sport szerves része. Meg kell tanulni emelt fővel veszíteni úgy, hogy még ha kevés is az esély a győzelemre, nem adhatjuk fel és bele kell dögleni a vízbe. Meg kell erősödni lelkileg és küzdeni kell nem csak addig, amíg megy a szekér, hanem akkor is, ha már elment a hajó. Mindentől függetlenül büszke vagyok a gyerekekre, és mindenki az lehet, aki tisztában van vele, hogy amióta nekivágtunk a új bajnoki évadnak, mennyi munkát és energiát tettek bele edzésről-edzésre a fiatalok! Hosszú távon meg lesz ennek az eredménye, nem szabad türelmetlennek lenni. Ha van munka, akkor majd lesz eredmény is! Hajrá Sopron!"