Vissza a Hírfolyamra

Ezüstérmes lett Gyermek csapatunk

2018. június 11.
Itthon rendezhettük meg 2018. június 9-én a Dunántúli Vízilabda Liga Gyermek A bajnokságának zárófordulóját, ahol eldőlt, hogy az induló 14 csapat közül ki az a 3, aki felállhat a dobogóra.
Játékosainkra 2 mérkőzés várt még az ESMTK és a Kaposvári VK csapat ellen.

ESMTK - Soproni VSE 5-17 (0-3, 1-4, 2-5, 2-5)
Csapat/Gólszerzőink:
Gyülvészi L, Tóth G, Szili Á (2), Jámbor B (1), Vagdalt B, Berényi B (2), Tóth Sz (1), Kassai L, Ágoston B, Kertész B (3), Szabó O (5), Szőke P (3), Jámbor S, Heim V

Soproni VSE - Kaposvári VK 3-4 (2-1, 1-1, 0-2, 0-0)
Capat/Gólszerzőink:
Heim V, Tóth G (1), Szili Á, Jámbor B, Vagdalt B, Berényi B (1), Tóth Sz, Horváth M, Ágoston B, Kertész B (1), Szabó O, Szőke P, Gyülvészi L

Edzők: Matyuga-Kovács Rita, ifj. Papp László

Edzői értékelés:
"Ha fel kéne sorolnom most, pedig eltelt a döntő óta két nap, a bennem munkálkodó összes érzést, hirtelen nem tudnék mit mondani… Kavarognak bennem. Volt egy beszélgetésünk az idény kezdetén a Csapattal, amely során megbeszéltük, ki mit szeretne elérni, mi legyen a cél, amiért egész évben dolgozni fogunk. Akkor picit somolyogtam magamban, mert nagyon magasra tették a srácok a lécet. Akkor nem voltam benne biztos, hogy valóban reálisan felmérték-e a súlyát álmaiknak. És igen. Úgy mint az Országos Gyermek bajnokságban a csoportunkban, ugyanúgy a DVL GyermekA bajnokságban is döntőt játszhattunk.
Az év során először az alapszakasz végén elveszítettük egyik játékosunkat (átigazolt a Honvéd együttesébe), aztán tavasszal lesérült még egy játékosunk. Mindketten súlyos vesztesége a csapatnak. Ehhez képest felálltunk és nem vallottunk szégyent.
A Kaposvári VK elleni vereség fájó, de nem szabad kudarcként értékelni. Egész évben fantasztikusan játszott a csapatom. Rengeteget dolgoztunk, ez most nem sikerült. Egész egyszerűen a végén, a legfontosabb meccsen, az utolsó percekre nem maradt erőnk. Nüanszokon múlott.
Összességében úgy érzem emelt fővel, büszkén zárhatjuk le ezt a szezont, hisz a Kaposvári VK-val szemben "csak" összesített gólkülönbséggel lettünk csak másodikak.
Bízom a folytatásban... Gratulálok a Csapatomnak, büszke vagyok Rájuk!

DVL Gyerkmek A bajnokság dobogósai:
1. Kaposvári VK 30 pont
2. Soproni VSE 30 pont
3. Városgazda UA 27 pont

Köszönjük a szurkolást!"