Vissza a Hírfolyamra

Swietelsky Kupa felkészülési utánpótlástorna Békéscsabán

2018. augusztus 27. 2018. augusztus 24-e és 26-a között rendezték meg az I. Swietelsky Kupa felkészülési utánpótlás tornát Békéscsabán. A felkészülési torna célja, hogy a bajnoki rajtot megelőzően egyszerre több korosztályban is felkészülési lehetőséget biztosítsanak a résztvevő klubok számára.

Az eseményen nyolc megyéből, kilenc városból, kilenc klubból összesen 17 csapat vett részt a három napos viadalon. Egyesületünk két korosztályban nevezett e rangos tornára, a serdülő és a gyermek II. korcsoportban.

Külön érdekesség volt, hogy Petik András személyében egy nemzetközi játékvezető is fújta a sípot a szombati és a vasárnapi mérkőzéseken.

A résztvevő városok, ahonnan a csapatok érkeztek: Békéscsaba, Budapest (Ybl Waterpolo Club, Oázis SC), Debrecen, Gyula, Kecskemét, Pécs, Sopron, Szeged Székesfehérvár. A serdülő korosztályban (2002-ben születettek és fiatalabbak) hat, a gyermek I. korcsoportban (2004) öt, a gyermek II-ben (2006) hat gárda mérte össze tudását a hét végi sorozatban.

Az első napi pazar, napsütéses időjárást nem követte a szombati, illetve a vasárnapi.Többször is meg kellett szakítani az eseményt egy-egy zivatar miatt. Ettől függetlenül a hangulat remek volt, mindenki élvezte a játékot, és kimondhatjuk, hogy  a torna nagyon jól szolgálta a felkészülést az ősszel elrajtoló bajnokságokra.

A tornát végül a serdülők kategóriájában a székesfehérváriak nyerték veretlenül a Békéscsaba A együttese és az Oázis SC Budapest előtt. A gyermek I. kategória a debreceniek sikerét hozta, itt is ezüstérmesek lettek a házigazdák, akik a Pécs előtt értek a második helyre. A legkisebbeknél, a gyermek II. korosztályban a pécsiek hódították el a trófeát, megelőzve az Ybl Waterpolo Budapest és a Szeged csapatait.

Mindkét csapatunk az ötödik helyen végzett korcsoportjában. Nagyon az elején tartunk még a munkának, így mindenképpen hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattunk ezen a tornán is. Tudjuk hol kell erősítenünk, mi az, amit javítanunk kell, mind a vízben, mind a fejekben. De mindig csak előre kell nézni és dolgozni kell, akkor jönnek majd az eredmények is!

Hajrá Sopron!