Egyesületről

A SOPRONI VÍZILABDA SPORT EGYESÜLET

A soproni vízilabda múltja az 1920-as évekre vezethető vissza. A világháború után az úszósport, s vele a vízilabda is háttérbe szorult a fedett uszoda megépítéséig. Az 1990-es évek végétől újra feléledt a soproni vízilabdaélet, elsősorban Rákóczi József sportfelügyelő és Máté Árpád testnevelő tanár urak jóvoltából. A Soproni Sportiskola szakosztályaként Máté Árpád közel 70 gyermekkel szerettette meg ezt a szép sportot. Ebben az időszakban Sopron több korosztályos és felnőtt válogatott vízilabda mérkőzésnek adott otthont.

A sportiskola megszűnte után a 2006-ban Kocsis Imre segítségével megalakult a Soproni Vízilabda Sport Egyesület, amely jogutódként átvette a sportiskolában vízilabdázó gyermekeket. Egy rövid hanyatlás után az utóbbi egy-két évben újra felgyorsult a soproni vízilabda fejlődése. Horváth Sándor edző nagy lelkesedéssel kezdett bele az új alapok lerakásába, a minőségi munka megteremtésébe. Erre a munkára alapozva folytatta tovább az egyesület fejlesztését az egyesület új vezetése. Matyuga-Kovács Rita vezetésével új lendületet kapott a szakmai munka. Az edzések vezetésében segítik munkáját Kocsis Petra és Fent Gergő. A három szakember segítségével jól megoldható a differenciált edzésvezetés, így a gyerekek intenzív foglalkoztatása és a nagyobb odafigyelés. A 2010/11-es idényben a Dunántúli bajnokság gyermek I. korcsoportjában indultunk el, mint a legfiatalabb csapat (átlagéletkorunk 2 évvel kevesebb volt, mint az ellenfeleké). A kezdeti tanulóév után, a 2011/12-es idényben már két csapattal (gyermek I, illetve serdülő-ifi) sikerült bekapcsolódni a bajnokságokba, amelynek alapja a folyamatosan emelkedő taglétszám. Az idei - 2012/13-as - idényben terveinknek megfelelően Gyermek II (2000 és fiatalabb), Gyermek I (1998 és fiatalabb), Serdülő-Ifi csapatot tudtunk indítani.
Folyamatosan építjük nemzetközi kapcsolatainkat lengyel, osztrák és német csapatokkal, akikkel közös edzőtáborokat és több edzőmérkőzést tervezünk. Egyre több meghívást kapunk különböző kupákra, vízilabda tornákra.

Munkánkban törekszünk a magas szakmai és pedagógiai színvonal elérésére.

Szeretettel várunk minden olyan gyermeket, aki szereti a vizet és szívesen labdázik, s mindezt egy jó hangulatú, vidám, a gyermekeket szerető közegben képzeli!
 
Nincs esemény

Toborzó

A Soproni Vízilabda SE folyamatosan várja a vizet-labdát szerető gyerekeket!

Ha Te is szeretnéd Magyarország egyik legsikeresebb sportágát kipróbálni, akkor gyere hozzánk vízilabdázni!

 Segítse munkánkat 

 adója 1%-val!

Adószámunk:

18984808-1-08

Támogatóink: