Egyesületről

A SOPRONI VÍZILABDA SPORT EGYESÜLET

A soproni vízilabda múltja az 1920-as évekre vezethető vissza. A világháború után az úszósport, s vele a vízilabda is háttérbe szorult a fedett uszoda megépítéséig. Az 1990-es évek végétől újra feléledt a soproni vízilabdaélet, elsősorban Rákóczi József sportfelügyelő és Máté Árpád testnevelő tanár urak jóvoltából. A Soproni Sportiskola szakosztályaként Máté Árpád közel 70 gyermekkel szerettette meg ezt a szép sportot. Ebben az időszakban Sopron több korosztályos és felnőtt válogatott vízilabda mérkőzésnek adott otthont.

A sportiskola megszűnte után a 2006-ban Kocsis Imre segítségével megalakult a Soproni Vízilabda Sport Egyesület, amely jogutódként átvette a sportiskolában vízilabdázó gyermekeket. Egy rövid hanyatlás után az utóbbi egy-két évben újra felgyorsult a soproni vízilabda fejlődése. Horváth Sándor edző nagy lelkesedéssel kezdett bele az új alapok lerakásába, a minőségi munka megteremtésébe. Erre a munkára alapozva folytatta tovább az egyesület fejlesztését az egyesület új vezetése. Matyuga-Kovács Rita vezetésével új lendületet kapott a szakmai munka. Az edzések vezetésében segítik munkáját Major Nóri, Fent Gergő és Riba Balázs. A három szakember segítségével jól megoldható a differenciált edzésvezetés, így a gyerekek intenzív foglalkoztatása és a nagyobb odafigyelés. A 2010/11-es idényben a Dunántúli bajnokság gyermek I. korcsoportjában indultunk el, mint a legfiatalabb csapat (átlagéletkorunk 2 évvel kevesebb volt, mint az ellenfeleké). A kezdeti tanulóév után, a 2011/12-es idényben már két csapattal (gyermek I, illetve serdülő-ifi), 2012/13-as idényben három csapattal (Gyermek II, Gyermek I, Serdülő-Ifi), 2013/14-es idényben négy csapattal (Baby, Gyermek II, Gyermek I, Serdülő) sikerült bekapcsolódni a bajnokságokba, amelynek alapja a folyamatosan emelkedő taglétszám. Az idei - 2014/15-ös - idényben terveinknek megfelelően Baby (2004 és fiatalabb), Gyermek B (2002 és fiatalabb), Gyermek A (2000 és fiatalabb), Ifi-Serdülő (1996 és fiatalabb) csapatot tudtunk indítani.
Folyamatosan építjük nemzetközi kapcsolatainkat lengyel, osztrák és német csapatokkal, akikkel közös edzőtáborokat és több edzőmérkőzést tervezünk. Egyre több meghívást kapunk különböző kupákra, vízilabda tornákra.

Munkánkban törekszünk a magas szakmai és pedagógiai színvonal elérésére.

Szeretettel várunk minden olyan gyermeket, aki szereti a vizet és szívesen labdázik, s mindezt egy jó hangulatú, vidám, a gyermekeket szerető közegben képzeli!
 
Nincs esemény

Toborzó

A Soproni Vízilabda SE folyamatosan várja a vizet-labdát szerető gyerekeket!

Ha Te is szeretnéd Magyarország egyik legsikeresebb sportágát kipróbálni, akkor gyere hozzánk vízilabdázni!

 Segítse munkánkat 

 adója 1%-val!

Adószámunk:

18984808-1-08